1403-05-07 14:53
484
0
90854
عضو هیأت علمی دانشگاه گلستان مطرح کرد:

عبرت‌ها و الگوها در نظام حکمرانی

عضو هیأت علمی دانشگاه گلستان گفت: مطالعه اقدامات دولت‌های گذشته و اقدامات ۳۳ ماهه دولت سیزدهم منبع گران‌بهای عبرت و الگو در زمینه‌های برای دولت چهاردهم است.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ مراسم تنفیذ حکم رئیس جمهور امروز با حضور رهبر انقلاب اسلامی، مسئولان کشور و نمایندگان کشورها برگزار شد.

مردم با آرای خود در ۱۵ تیر بار مسئولیت ریاست جمهوری را به دوش مسعود پزشکیان نهادند و توصیه‌های رهبر انقلاب امروز توشه راه منتخب مردم در پاستور است تا بتواند کشور را در مسیر پیشرفت و توسعه به اهداف خود نزدیک کند.

برای اینکه منتخب مردم بتواند از امواج پرتلاطم کشتی انقلاب و جمهوری اسلامی را به سلامت عبور دهد باید از تجارب گذشته درس بگیرد؛ در این راستا به سراغ مصیب عباسی، عضو هیأت علمی  دانشگاه گلستان رفتیم تا با وی در این خصوص گفتگو کنیم که از  منظر می‌گذرانیم.

«گلستان ما»: مروری بر روند انتخابات ریاست جمهوری داشت باشید؟
عباسی: ملت انقلابی و فهیم ایران با تکریم و گرامیداشت مقام شهدای خدمت و شهید جمهور آیت‌الله رئیسی، ظرف کمتر از ۵۰ روز رئیس‌جمهور جدید را انتخاب کردند.

رقابت انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری طبق قانون هشتم تیرماه و ۱۵تیرماه  ۱۴۰۳ و در فضای امن و آرامش و رقابت توأم با رفاقت با کمترین ناهنجاری اخلاقی در دو مرحله برگزار شد و مشارکت بیش از ۵۰ درصد و ۵۵ میلیون رأی را در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت کرد.

در نتیجه آقای مسعود پزشکیان با بیش از ۱۶ میلیون رأی به عنوان نهمین رئیس‌جمهور ایران اسلامی برگزیده شد.

مراسم تتفیذ رئیس‌جمهور منتخب امروز در حسینیه امام خمینی(ره) در حضور مقام معظم رهبری برگزار شد و مراسم تحلیف عصر روز سه‌شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۳ در مجلس شورای اسلامی با حضور مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مهمانان خارجی بر گزار خواهد شد و از همین روز فعالیت رئیس‌جمهور به صورت رسمی آغاز می‌شود.

تعیین لیست وزرای پیشنهادی و ارائه آن به مجلس شورای اسلامی و نیز انتصاب معاون اول و دیگر معاونان رئیس‌جمهور از جمله اقدامات مهم اولیه رئیس‌جمهور است.

«گلستان ما»: چه بیم و امیدهایی بر سر راه رئیس‌جمهور منتخب قرار دارد؟

عباسی: ضمن تبربک به رئیس‌جمهور نهم، مسعود پزشکیان و آرزوی موفقیت برای وی و دولت چهاردهم عبرت‌ها والگوها در نظام حکمرانی مطرح است که باید به آن اشاره کنیم‌.

دولت چهاردهم در چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی تشکیل می‌شود یعنی ۴۵ سال تجربه، عبرت و درس از دولت‌های گذشته در اختیار دارد و می‌تواند در تدوین راهکار‌های اجرای ثمر بخش برنامه هفتم توسعه از آن‌ها استفاد کند.

پزشکیان با پیشینه چهار دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی و یک دوره وزارت  تجربه مفیدی را در کارنامه خود دارد و رأی او در تصویب برنامه‌های پیشرفت پنج ساله، بودجه‌های سنوانتی، نظارت و ارزیابی موثر بوده است.

پزشکیان اطلاعات سودمندی را برای حذف فرآیندهای هزینه‌بر و کم‌بازده و برقراری مسیرهای قانونی کم‌هزینه و پرفایده در اختیار دارد.

«گلستان ما»: چه درس‌هایی پیش‌روی رئیس جمهور از دولت شهید رئیسی است؟‌

عباسی: تجربه به رئیس‌جمهور جدید می‌گوید که از دولت شهید رئیسی می‌تواند در سرعت بخشیدن به تحقق برنامه هفتم پیشرفت و تنظیم برنامه‌های دولت و لوایح مورد نیاز بر اساس سیاست‌های کلان مقام معظم رهبری، قانون اساسی، اسناد مصوب بالا دستی، قوانین موجود خاص قانون اقدام راهبردی در موضوع هسته‌ای بهره لازم ببرد.

«گلستان ما»: پایه و اساس حکمرانی دولت چهاردهم بر چه مسائلی استوار است؟

عباسی: سخنان رئیس‌جمهور از هنگام تبلیغات ریاست‌جمهوری تاکنون  نشان می‌دهد که پایه و اساس حکمرانی دولت چهاردهم بر مبنای برنامه هفتم، سیاست‌های کلان مقام معظم رهبری و قانون اساسی است و نیز بهره‌گیری از تجارب شخصی و نظر کارشناسان و نخبگان مومن و متعهد به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است.

در این شرایط حسن استفاده از افدامات اثربخش دولت سیزدهم در بعد داخلی و خارجی و تداوم آن‌ها می‌تواند کلید طلایی اعتماد را در روابط بین کشورها و اجرایی شدن موافقت‌نامه‌های اصولی و قراردادهای منعقده از شهید جمهور به‌دست رئیس‌جمهور جدید انتقال دهد.

مطالعه اقدامات دولت‌های گذشته و اقدامات ۳۳ ماهه دولت سیزدهم و عملکرد شخص رئیس‌جمهور شهید  منبع گران‌بهای عبرت و الگو در زمینه‌های مختلف است.

حسن اعتماد و اعتفاد به اصل ولایت‌فقیه و مشاور امین و راهبر قوی و جامع‌الاطراف دانستن او رویه و روحیه‌ای که شهید رئیسی داشت، پزشکیان هم به دفعات بر این راهبرد تاکید کردند  و این رکن مهم در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی است.

«گلستان ما»: چه توصیه‌ای به رئیس‌جمهور چهاردهم دارید؟

عباسی: اهتمام به اجرای برنامه هفتم پیشرفت و جهت‌دهی دقیق دولت در مسیر آرمان‌های انقلاب اسلامی در گستره ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، تمرکز بر توسعه ارتباط با کشورهای همسایه و عادی‌سازی روابط با عربستان، مصر، بحرین، امارات و جداسازی آن‌ها از سیاست‌های صهیونیستی و نیز تقویت و تعمیم ارتباط با کشور‌های دوست و همسو در آسیا، اوراسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا و همینطور استمرار عضویت و فعالیت در سازمان‌های بین‌المللی مانند بریکس، شانگ‌های و ... راهی که به تلاش شهید رئیسی باز شد ان‌شاءالله با تلاش پزشکیان و دولت مومن و کارآمد دولت چهاردهم استمرار یاید تا ثمرات آن بر سفره مردم جای گیرد.

حمایت از جبهه مقاومت و فرهنگ مقاومت و استواری در قبال زیاده‌خواهی آمریکا و اشغال‌گری و کودک‌کشی صیهونیست‌ها از دیگر نکاتی است که باید به آن اشاره کرد.

دولت سیزدهم در این طریق  کوشا بوده و دیپلماسی و میدان همسو و هم جهت بوده و شهید امیر عبدالهیان وزیر بی‌ادعای امور خارجه یار قلبی و ایمانی جبهه مقاومت بوده است.

مکاتبه پزشکیان با سید حسن نصرالله و تماس با حماس و جهاد اسلامی و فرماندهان جبهه مقاومت بسیار تاثیرگذار بوده است و این می‌تواند یک الگو باشد در دفاع از منافع ملی و مصالح انقلاب اسلامی باشد.

فسادستیزی، قانون‌گرایی، مبارزه با فساد از درون دولت و عدم به‌کارگیری فرصت‌طلبان و پست‌طلبان به‌ قول بعضی مجاهدان شنبه و کاسبان پست و فرصت می‌تواند کانون امیدآفرین برای امروز و فردای ایران باشد و دولت چهاردهم استمراردهنده کار ویژه دولت سیزدهم در نقد خود، نفی فساد و حامی قانون و عامل به اخلاق و جوانمردی گردد.

بکارگیری منابع انسانی دانا، توانا، صادق، مومن و عاشق پیشرفت کشور در ساحت جمهوری اسلامی و برخوردار از روحیه جهادی در خدمت به مردم و رفع محرومیت‌های مزمن، مهم نیست که کارگزاران از کدام جناح و حزب سیاسی باشند مهم این است که واجد ویژگی‌های فوق باشند.

ویژگی‌هایی که مقام معظم رهبری به همه روسای جمهور و دولت‌های پیشین گفتند و اکنون هم می‌گویند و بعدا هم خواهند گفت و پزشکیان در این مسیر سخت به نیروهای واجد خصایص فوق نیاز دارد و او هم چنان شهید رجایی و شهید رئیسی باید خون و دل بخورد تا لیست کار گزارش مانند او در گفتار و رفتار ساده‌زیست، مردمی و معتقد و مومن به انقلاب و شهدا و امام و رهبری باشند و مقید به اجرای قانون برنامه هفتم توسعه باشد.

عبرت از گذشته در اعتماد خارج از مدار انقلاب به آمریکا و قدرت‌های منفعت‌گرای اروپا و محصور کردن روابط خارجی در چند کشور و بی‌اعتنایی به تعامل سازنده با کل دنیا منهای روحیه استکباری و صهیونیستی و درس گرفتن از فرامین مکتب امام و رهبری و مکتب شهدا و شهید حاج قاسم سلیمانی و نیز از قران و قانون اساسی و متعهد ماندن بر سوگند قانون اساسی و عمل به آن از جمله انتظاراتی است که ملت عزیز ایران در صحنه حضور می‌یابند.

انقلاب ما بر پایه قرآن و اسلام ظهور کرد و باید رنگ تمدن ایرانی اسلامی باشد تعالی  فرهنگ و سبک زندگی ایرانی اسلامی، عفت و حجاب و لباس اجتماعی ایرانی و نیز فعالیت یافتن علم و اختراع و عزم و اراده زنان و مردان ایران زمین  هدف غایی انقلاب است و دولت‌ها موظف به عینیت بخشیدن به این راهبرد و رساندن جامعه به این مقاصد  هستند.
سند بنیادی آموزش و پرورش، سند دانشگاه اسلامی و اسناد مصوب فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، هنری، ورزشی و نیز سند خانواده و جوانی جمعیت، اشتغال و مسکن و رفاه ملی، علم و فناوری، نشاط اجتماعی و توسعه فعالیت سیاسی در قالب احزاب و جمعیت‌ها و تشکیل احزاب فراگیر در گستره ملی و از همه مهمتر نظم و نسق دادن به فضای مجازی و شبکه ملی ارتباطات و اطلاعات و مردمی‌سازی اقتصاد و توسعه اقتصاد دریامحور و حوزه فرهنگ و هنر و سینما، بها یافتن ارزش پول ملی، اعتبار بین‌المللی و ... از جمله کارهایی است که دولت چهاردهم در امتداد دولت سیزدهم مامور به اجرای صحیح و دقیق آن بر تامین مقاصد انقلاب اسلامی است.

حرف مبنایی رئیس‌جمهور پزشکیان بر این است که باید انسجام و اتحاد داشته باشیم و همه در کنار هم برای تحقق برنامه هفتم و تعالی ایران کار کنیم، این حرف رئیس‌جمهور باید مبنای دولت چهاردهم باشد و دولت چهاردهم بر اساس‌ همین رکن شکل گیرد.

دولتی که سند عینیت‌یافتگی حرف رئیس‌جمهور باشد منظور از اتحاد، اتحاد جناحی و حزبی نیست بلکه انسجام و همبستگی ملی و اسلامی است و بستر خدمت برای همه مهیا شود چون ایران برای همه ایرانیانی است که تا سرحد جان برای پیشرفت و تعالی آن  می‌کوشند و جان را فدای جانان می‌کنند.

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.